Vaartocht Samen Onderweg en de H.W.N. 2016 succesvol

23 mei 2016

Zaterdag 21 mei stond de vaartocht, een samenwerking tussen Sportstichting "Samen Onderweg" en de Heerenveense Watersportvereniging Nannewijd (HWN) op het programma. Deze vaartocht wordt elke twee jaar georganiseerd voor mensen, die in een beschermde woonvorm in Heerenveen of Sneek wonen, lid zijn van de Sportstichting en in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Schippers en bemanning van 20 boten, die hun boten ter beschikking stellen voor de vaartocht, lagen klaar voor vertrek in jachthaven "De Bron" aan de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen. Aan boord stapten 45 leden met 20 begeleiders van de Sportstichting.

Om 09.00 uur werd, onder scheepsbehoeften, vertrokken richting Terherne. Op de wal uitgezwaaid door familie, vrienden, bekenden en bewoners van de Leeeuwarderstraatweg. De zon brak door en de stemming zat er direct goed in. In Terherne meerden de schepen aan bij de brede steiger van eetcafe Portunes. Na een wandeling door het watersportdorp Terherne nuttigden alle deelnemers de lunch aan boord, die werd aangeboden door de schippers.        's Middags stonden spelletjes in de Kameleonboerderij op het programma, zoals hoefijzer gooien, spijker slaan, melkbus gooien en sjoelen op een reuzensjoelbak. Buiten kon op de trampoline worden gesprongen en in de videozaal draaide de film "De schippers van de Kameleon". Na afloop volgde nog een rondleiding door "Kamelondorp Lenten", o.a. door de Smederij van Klinkhamer, het politiebureau en de drie verdiepingen hoge kerk.

Na alle avonturen in het Kameleondorp vertrokken de boten richting Heerenveen. In de thuishaven ontvingen belangstellenden, de deelnemers en hun begeleiders, van de vaartocht. De succesvolle dag is afgesloten met een barbecue voor schippers en bemanning.

 

 

 
Gerelateerde pagina's: