Bijdrage Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland uit Cooperatiefonds

27 maart 2017

De HWN heeft een bijdrage gekregen van € 2.500 vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Dit bedrag is voor het vervangen van de verlichting in de Doe-Het-Zelf loods op jachthaven De Welle aan de Wetterwille 35 in Heerenveen.

In de DHZ loods zijn vier verwarmde units met verlichting gemaakt om de boot te kunnen schilderen. De loods is gebouwd in 1991. Met de bijdrage vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank, kunnen we de loods in 2017 renoveren: door het realiseren van LED verlichting. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest innovatieve methode.

We zijn erg blij met de steun van de Rabobank, omdat met de bijdrage een eerste zeer belangrijke stap wordt gezet om de Doe Het Zelf loods energie neutraal in te richten, aldus de broers van der Meulen van de HWN.

Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven, die de leefbaaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad, van de bank beslissen over de aanvragen. Het Coöperatiefonds wordt gevormd van het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.