Vaartocht Samen Onderweg en de HWN succesvol!

31 mei 2014

Vaartocht Sportstichting Samen Onderweg zeer geslaagd

Zaterdag 24 mei j.l. stond de vaartocht van Sportstichting Samen Onderweg, in samenwerking met de HWN, op het programma. Deze vaartocht, die een keer in de twee jaar plaatsvindt, wordt al meer dan 30 jaar georganiseerd. 
Zaterdagochtend verzamelden 20 boten van leden van de watersportvereniging de HWN, in de jachthaven de Bron, aan de Leeuwarderstraatweg. De leden van deze Heerenveense vereniging stelden hun boot de hele dag beschikbaar. Alle 60 deelnemers aan de vaartocht wonen in een beschermde  woonvorm, in Heerenveen of Sneek en moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma. Zij meldden zich tussen 08.00 en 08.30 uur bij de boten.

Om 9 uur werd, onder een strak blauwe lucht, het startsein gegeven en voer de stoet boten richting Terherne. Uitgezwaaid door bewoners van de Leeuwarderstraatweg.  Deelnemers en begeleiders werden afgezet op de steigers van eetcafe Portunus in Terherne. Daar maakten alle deelnemers en vrijwilligers een wandeling door het dorp en keken ze bij de BRIO zeilwedstrijd.

Na een goed verzorgde lunch aan boord, aangeboden door de schippers en hun bemanning,  gingen "de voetjes van de vloer" in "de Buorkerij". Er werd muziek gedraaid, gedanst en gezongen. Om 16.00 uur vertrokken de boten door de brug van de Zandsloot, richting Heerenveen. In jachthaven de Bron stonden familie, vrienden en bekenden op de wal, om iedereen te verwelkomen. Een dag met heel veel plezier, met dank aan de organisatie, een samenwerking tussen Sportstichting Samen Onderweg en de HWN. De schippers en hun bemanning genoten na afloop van een heerlijk Chinees buffet op de haven. Er kan terug worden gekeken op een zeer geslaagde vaartocht.